20:15

Pajala IF

Referat: IBK Boden utv - Pajala IF

Inte den bästa dagen och tiden för bortamatch i Boden. Men vad ska man göra när alla matcher måste vara spelade före den 23:e?

En rätt dålig förstaperiod. Inte mycke ordnat spel och få målchanser. Laura åker på en tveksam tvåa efter 11.07. Hemmalaget spelar inte särskilt bra i pp men slänger in ett skott som fastnar på väg mot målet. Vi agerar tveksamt och lyckas inte ränsa bort bollen och Boden kan alldeles för enkelt gör 1-0. Resultatet står sig perioden ut.

Vi kviterar omgående i andra då Evvis efter 57 sek väggspelar sig fram me Jani och stänker upp 1-1 i krysset. Vi är ganska bra i andra perioden. Viola gör 2-1 på en långboll från Lina och vi skapar en rad fina chanser att utöka ledningen. Vi drabbas av två utvisningar i period två som dock rätt enkelt klaras av. Med drygt tre minuter kvar släpper vi lite onödigt in 2-2. Inte vad vi behövde.

Vi får även en bra start på tredje. Inka petar ett frislag åt Evvis som skjuter ett välplacerat skott som går in bakom en skymd målvakt. Bra jobb framför kassen av Hanna i det läget. Men här tar det roliga slut. Hemmalaget kviterar 20 sekunder senare och 8.05 tar de ledningen. Vi lyckas inte skapa ngt nämnvärt tryck och några riktigt farliga kviteringschanser har vi inte. Inte förän sista fem då Evvis bestämmer sig för att försöka trycka in ett mål. Hon utmanar sina motståndare gång på gång och kommer nästan alltid förbi både en och två spelare innan hon tar avslut. Tyvärr är skymningen framför kassen inte den bästa och Bodens målvakt står emot. Vårt stora kviteringsläge kommer med 4 sekunder kvar då vi får ett frislag i bra läge. Evvis får på ett bra skott, men tyvärr smiter det ett par centimeter utanför krysset och matchen är förlorad.

Äsch! Ännu en förlust som vi inte borde inkassera. Saknaden av våra ordinarie centrar är stor och vi har väldigt korta anfall. Det är dessutom rörigt i egen zon. Elin gör en mycket bra match i kassen med tanke på hennes fysiska status. Evvis som vanligt en klippa på backen och är nära att ta matchen till förlängning på egen hand. Framåt är Jani vår bästa. Hon får fast bollen och letar passningsalternativ. Vinner även mycke boll av motståndabackar. Lina får Örjan för sin fin, fina insats på backplats.